KULIT BEBAS CELA

KULIT FLAWLESS SENANG NAK MAKE UP 💕

Ada orang yang kulit bermasalah menjadikan make up sebagai alat untuk tutup atau cover jerawat, parut, jeragat dan cela pada muka. Bila kulit dah bermasalah, lagi kita tutup dengan itu ini semata mata nak nampak kulit bersih, lagi laa akan menjadikan kulit makin teruk dan bermasalah.

Nak tak kulit yang lebih licin, bersih dan flawless naturally? Bila kulit cantik, make up lagi lah bertambah cantik sebab kulit kita akan jadi lebih smooth. Paling best, tak perlu lagi nak make up tebal tebal, light jer dah berseri seri dah. Nak solat pun senang nak cuci 😊

Jadi, saya nak kongsi dengan korang semua Set Asas Kecantikan Shaklee iaitu:

• ESP
• VITAMIN C
• VITAMIN E

Kalau korang nak tau kan, 3 supplements nih merupakan antara supplement Shaklee yang terawal yang saya consume tau.

Mula mula sekali Yana start consume ESP, lepas tu VITAMIN E and then baru lah VITAMIN C. Memang serius 3 kombinasi yang sangat best, beza sangat kulit saya sebelum consume Shaklee dengan selepas consume Shaklee.

Dulu kulit saya tak de lah problem teruk sangat. Cuma bila nak period jerawat confirm naik 3-4 ketul kat muka, kulit mudah sunburn sampai mengelupas lepas tu kulit memang kusam jer kalau tak pakai apa apa kat muka.

Alhamdulillah selepas saya start consume Shaklee, kulit makin sihat and flawless naturally. Even tanpa make up, kulit tetap nampak fresh and glowing 💕

Okay nih Yana nak share pulak kelebihan satu persatu supplement yang terdapat dalam Set Asas Kecantikan Shaklee:

Kelebihan Protein :

• Menjadikan kulit jadi lebih cerah, anjal dan gebu
• Mengatasi masalah parut gelap atau berlubang
• Mengatasi masalah kulit terlalu kering / oily
• Menjadikan kulit lebih halus dan lembut
• Mengawal masalah pertumbuhan jerawat
• Menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut
• Mengekalkan tenaga untuk jangka masa panjang
• Sesuai untuk mereka yang ingin turunkan berat badan
• Membantu membanyakkan susu ibu, inshaaAllah susu akan jadi lebih pekat dan anak lebih cepat kenyang - kulit baby juga lebih cantik sebab baby juga dapat khasiat melalui susu ibu

Kelebihan Vitamin C :

• Melindungi kulit daripada sinaran UV
• Mengurangkan kesan sunburn
• Membantu mengatasi masalah jerawat degil
• Menjadikan tona kulit menjadi lebih sekata
• Mencerahkan keseluruhan kulit secara semula jadi
• Membantu masalah kulit sensitif seperti resdung dan eczema
• Mengurangkan kedutan dan tanda tanda penuaan
• Membantu menghasilkan collagen dalam badan
• Menjadikan kulit lebih glowing dan berseri seri

Kelebihan Vitamin E :

• Mengurangkan parut dan masalah jerawat
• Memelihara kesihatan kulit dan rambut
• Mengatasi masalah whitehead dan blackhead
• Membantu mengurangkan eyebag
• Mengatasi masalah kulit kering
• Mengurangkan masalah jeragat
• Mengatasi masalah penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas

Saya sertakan sekali antara testimoni daripada mereka yang dah consume supplement dalam set nih, yang testimoni saya dulu sebelum consume Shaklee and selepas consume pun ada masa tahun 2013 dulu 😘

Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh terus hubungi saya menerusi whatsapp. InshaaAllah saya akan berikan consultation yang terbaik.

019 288 7041
Your Beauty Advisor 💕

Boleh klik link ni ye

www.wasap.my/60192887041

FAKTA MENGENAI ESP SHAKLEE

ENERGIZING SOY PROTEIN
.
.
APAKAH ESP?
.
Esp adalah makanan nutrisi. Ia adalah protein soya yang dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin) yang berkuliti tinggi yang diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protin dalam kacang soya. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya.
....
.
FAKTA ESP
.
1. Mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan.
.
2. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
.
3. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone.
.
4. Rendah lemak, tanpa kolestrol.
.
5. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi.
....
.
KEBAIKAN ESP.
.
1. Membantu mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular seperti sakit jantung, kolesterol tinggi dan angin ahmar.
.
2. Membantu dalam kesihatan prostat termasuk mengurangkan risiko kanser prostat.
.
3. Meningkatkan kesihatan tulang dan mengurangkan risiko osteoporosis.
.
4. Membantu dalam pemulihan sistem reproduksi wanita termasuk mengurangkan simptom menopause dan mengurangkan risiko kanser payudara dan endometrial.
.
5. Membekalkan tenaga segera berpanjangan.
.
6. Meningkatkan sistem imun termasuk mencegah insomnia, migrain dan stress.
.
7. Membantu dalam pembinaan dan pengekalan otot pejal.
.
8. Membantu dalam kesihatan kulit, rambut, kuku, organ dan lain-lain.
.
9. Memperbaiki pigmentasi seperti tanda penuaan, rambut gugur dan beruban.
.
10. Membantu menyembuhkan gastrik.
.
11. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
.
ESP ada di hampir kesuluruhan set penjagaan ke Shaklee.
.
Saya sudah mulakan pagi saya bersama ESP. Bagaimana dengan awak pula?
.

Cantik Menawan di Aidilfitri

Sekejap je masa berlalu dah 8 hari kita berpuasa dan ada lagi 22 hari lagi kita nak menyambut hari raya aidilfitri...
.
.
.

Korang nak cantik tak ketika hari raya???
.
.
.
Korang takut tak sempat nak nampak gojes masa berhari raya??
.
.
.
Saya ada penyelesaiannya...
.
.
.
Korang nak tau tak????
.
.
.

⤵⤵⤵⤵⤵⤵⤵⤵⤵⤵

KEPUTIHAN SEMASA MENGANDUNG

Mom to be yg tengah preggy senang sgt kena serangan keputihan kan. Ada yg sampai kena tukar pantyliner bantak kali.

Tu belum cerita bab gatal lagi sampai nak tergaru je.. huishh tahap bahaya tu.Masa saya preggy anak yg sulung dulu saya dok basuh air garam utk hilangkan keputihan tapi tu pun masih teruk. Sampai kena guna ubat insert tu

The best way nak elak keputihan korang amalkan supplement.

Saya suggest korg ambl vitamin C & garlic👍
.
GARLIC COMPLEX

🌿 melancarkan peredaran darah
🌿 turunkan tekanan darah
🌿 turunkan kolestrol
🌿 kurangkan keletihan ketika pregnant
🌿 antibiotik semulajadi
🌿 membunuh bakteria menyebabkan keputihan

Vitamin C

🌿 tingkatkan imun badan

Kesimpulannya, jangan ambil mudah dengan masalah keputihan ketika mengandung. Anda pasti mahu yang terbaik dan si manja juga dapat melihat dunia dalam keadaan sihat dan sempurna.

TESTIMONI DIRI SENDIRI. BERJAYA KURUS SAMBIL MENYUSUKAN BAYI

Alhamdulillah. Dah lama sangat rasanya duduk dalam gua.

Dari gemok semasa mengandung dari anak nombor tiga hingga kelima.

Kepada slim semasa menyusukan baby.

Terseksa sebab struggle nak buang lemak degil lepas bersalin. Nak-nak lepas bersalin nombor empat, ambil suntikan depo. Hormon tak menentu. Sakit hati tengok badan sendiri

Akhirnya saya berjaya menurunkan berat badan dan dalam masa yang sama menyusukan baby dengan jayanya

Saya amalkan Set Kurus Shaklee - ESP + Alfalfa.

Saya ni bajet agak terhad. Tapi dua ni memang tak akan saya tinggalkan.

Gembira sangat sebab sebelum ni pakai saiz 3XL tapi sekarang dah boleh pakai saiz L. Baju-baju yang free size pun boleh pakai. Seluar yang lama-lama sebelum mengandung anak pertama pun dah boleh pakai.

😻

Kembali Bersiaran

Jangan tipu lah kalau tak pernah rasa down...tp cepat bangkit kembali dan selalu fikir positif.

In shaa Allah kita akan kembali strong.

Assalamualaikum & salam sejahtera.

Makan Coklat Love Habibi Pagi-pagi Untuk Segarkan Badan

Selamat pagi semua..

Assalamualaikum..

Mulakan pagi anda dgn bismillah.. Walaupn hari-hari sebelumnya kak yong buka jualan online jamu susuk dara tetapi inbox kak yong sentiasa dibuka untuk sebarang pertanyaan tentang JSD . Jom pagi ni kite ber JSD.

2 biji utk cik abang kite terus berstamina semasa berada di tempat kerja. Panas kan sekarang ni.. Dan 2 biji lagi untuk kak yong sentiasa bersemangat melakukan tugas seorang isteri dan ibu. Rasanya memang sedap dan harum baunya.. Senang sahaja cara makan COKLAT LOVE HABIBI ni cuma gentelkan sebesar hujung jari kelingking sebanyak 2 biji. Kemudian kunyah dan telan bersama air suam. Mudahkan?

Kalau ikut tips mem Hanni Borhan, pengasas JSD, makan coklat love habibi dengn susu suam untuk stamina dan tenaga sepanjng hari

Kak yong pun suka makan coklat love habibi ni dengan kopi. Rasa sedap je badan tu

Fungsi lain COKLAT LOVE HABIBI ni:
~memberi tenaga
~Menstabilkan haid yg TIDAK TERATUR
~Melawaskan pembuangan
~Sesuai utk lelaki dan perempuan.

Nak order rangkaian produk Jamu Susuk Dara boleh

WHATSAPP +60192887041