Shaklee, Kehamilan dan Saya (Part 1)

Ok. Sepanjang saya bercerita tentang produk Shaklee, saya belum lagi berkongsi tentang produk dan kesan produk Shaklee kepada saya. 

Sebagai wanita, saya sukakan kecantikkan. Saya suka kelihatan cantik dan menarik. Semua tu penting untuk menaikkan keyakinan diri saya sendiri. Ketika hamil anak pertama hinggalah yang ketiga, saya tidak mengambil apa-apa suplemen tambahan. Hasilnya, saya kerap ditahan di wad disebabkan tekanan darah tinggi la, rendah sangat la tambahan pula saya menghidap penyakit Hyperthyroidism. Jadi segala ketidakstabilan yang berlaku akan mengakibatkan saya ditahan di wad. 

Sehinggalah saya mengandungkan anak yang keempat ini. Kehamilan kali ini agak rapat dengan yang ketiga, Insyallah jarak usia mereka hanya 11 bulan. Beza tahun je. Saya agak tertekan. Dah la yang no. 3 ni masih BF, mengandung lagi. Rasa macam sistem dalam badan belum pulih sepenuhnya. Saya tak rasa enjoy dengan kehamilan kali ni. Depression semasa hamil. Itu yang boleh saya katakan.

Pada awalnya, saya menyertai keluarga Shaklee adalah untuk menambah pendapatan. Namun begitu apabila Ramadan makin hampir, saya mula mencari suplemen apa yang sesuai untuk saya yang hamil 25 minggu, menyusukan anak, mengalami depresi kehamilan & supaya kelihatan cantik semasa hamil.

Bersambung....


Kebaikkan ALFALFA Shaklee Bak Farmasi

Alfalfa Sahklee merupakan produk pertama sekali yang dicipta oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950an. Maka Alfalfa Shaklee merupakan produk signature Shaklee Corporation.

Kenapa  Dr. Shaklee memilih Alfalfa Shaklee sebagai supplement pertama? Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat Barat dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikkan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi supplement Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada jutaan manusia.


Kenapa saya katakan Alfalfa bak farmasi?



Kebaikkan Memakan Alfalfa

1. Kaya dengan vitamin dan mineral
    Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. 
    Mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa 
    Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak 
    dan Antioksidan.

2. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protien, dan karbohidrat.

3. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah



20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan

1.    Merawat gangguan pencernaan

2.    Mengawal kolestrol dalam darah

3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh

4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok

5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah

6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan

7.    Mengurangkan simptom menopous

8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan

9.    Merawat masalah sembelit

10.  Menyahkan toksik dalam tubuh

11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi

12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh

13.  Membantu masalah penghadaman

14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu

15.  Mengurangkan masalah pundi kencing

16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati

17.  Meningkatkan kesihatan prostat

18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita

19.  Menghangatkan hubungan suami isteri

20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki



Keistimewaan Alfalfa Shaklee

1.  Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)

2.  Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia

3.  Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji  

4.  Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi

5.  Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit

6.  Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.

7.  Membersihkan hati

8.  Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang




SMS | WhatsApp 019 288 7041 untuk konsultasi percuma dan harga istimewa

Regards,

Your friendly SHAKLEE Independent Distributor.


Kelebihan Shaklee Omega Guard Untuk Semua

Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. 

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.

Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.




Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee


1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair 
    sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 

3. Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrak Omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.


Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan

3.  Mencegah salur darah dari tersumbat

4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok

5.  Mengekalkan tekanan normal darah

6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher

7.  Mengurangkan sakit kepala

8.  Merendahkan kolestrol

9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan

10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL

11. Mengawal masalah obesiti

12. Mengurangkan risiko penyakit jantung

13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin

14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak

15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak

16. Membantu menyihatkan paru-paru

17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll

18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
      (lupus erythematosus)

19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang

20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.

21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan

22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 

23. Memelihara fungsi-fungsi sendi

24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

- Mencegah insomnia

- Mengurangkan tekanan emosi

- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan

- Membantu memperbaiki masalah autism

- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive

- Mengurangkan masalah schizophrenia

- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak


Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?

1. Warga Emas

2. Pesakit Jantung

3. Wanita

4. Wanita yang melahirkan anak

5. Pesakit darah tinggi

6. Orang yang selalu lupa

7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas

8. Pelajar

9. Ibu menyusu

10. Ibu Hamil

11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus

SMS | WhatsApp 019 288 7041 untuk konsultasi percuma dan harga istimewa

Regards,

Your friendly SHAKLEE Independent Distributor.



GAJI, VITAMIN B dan SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS

Hari ni bahkan hujung minggu ni sah-sah la KL, Jalan TAR, SOGO dipenuhi dengan ratusan entah-entah ribuan manusia yang keluar membeli-belah untuk persiapan Syawal nanti. Tak lupa juga kat Kompleks PKNS, GM Plaza Klang dan kat mana-mana bandar yang bercuti sempena cuti Nuzul Quran hari ni. Nak-nak penjawat awam akan dapat Vitamin B sempena Aidilfitri ni. Walaupun bukan bonus seperti yang diberikan oleh Kerajaan Selangor, sedikit sebanyak ia mampu menampung perbelanjaan menjelan Aidilfitri nanti kan.

Kalau rasa-rasa nak keluar membeli belah tatkala musim perayaan ni, jangan lupa lindungi diri anda dengan sebaiknya. Bukan apa, orang ramai sangat. Macam-macam boleh berlaku. Penyakit pun boleh berjangkit. Sahur tadi ada ambil Vitamin C tak? 

Gambar ehsan Google

Kenapa Shaklee Sustained Release Vita C Plus? Kerana ia mengandungi bioflavanoid yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex dan berkemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C di dalam tubuh, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.

Manfaat Utama

1. Membentuk kolagen - merangsang pembentukan kolagen iaitu sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ia mampu memperbaikki kedutan dan menghalang oto menjadi lembik

2. Memperbaiki Simptom Pendarahan 

3. Meningkatkan Sistem Imun  - Membina sel darah merah yang sihat, membantu sel darh putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sitem imun, mengurangkan alergi hidung dan kulit, asma juga mengurangkan simptom flu dan selsema

4. Memerangi Kanser - menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel tubuh

5. mencantikkan kulit - Melambatkan penuaan, menyekat pembentukkan pigmen dan menjadikan kulit lebih cerah

6. Memperbaikki Insomnia dan mengurangkan stress

7. Mengekalkan kolestrol sihat - mengurangkan kolestrol dan tekanan darah.

DAN YANG PALING PENTING 


Anda hanya berbelanja RM 0.40 sen sehari untuk sebiji Vitamin C berbanding produk-produk lain yang berda di pasaran! 

Ia juga HALAL dan diluluskan oleh KKM



Berhati-hati ye semasa membeli belah dan juga semasa membeli produk untuk kesihatan kita.

SMS | WhatsApp 019 288 7041 untuk konsultasi percuma dan harga istimewa

Regards,

Your friendly SHAKLEE Independent Distributor.



Set Kehamilan Shaklee - Vitamin terbaik untuk ibu mengandung

Pengambilan makanan yang sihat, lengkap dan seimbang semasa mengandung adalah penting dan kunci utama untuk mendapatkan bayi yang sihat, susu yang banyak dan berkualiti serta badan yang sihat semasa berpantang.

Ramai ibu-ibu terlalu fokus kepada kepentingan Set Bersalin, tetapi sebenarnya Set Kehamilan juga adalah sama penting dengan Set Bersalin.

Apa ada dalam Set Mengandung Shaklee?

Set Kehamilan Shaklee juga boleh digunakan sebagai Set Bersalin. Itulah keunikkan Shaklee. Bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan produk adalah selamat untuk diambil semasa mengandung, berpantang, menyusu dan seterusnya.

Dalam set lengkap Shaklee untuk digunakan sepanjang tempoh mengandung sehingga berpantang


1. Vita-Lea Iron Formula (multivitamin)

  • Vita-Lea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Sangat penting demi memastikan tubuh menerima semua zat penting untuk kesihatan optimum dan perlu untuk menjamin kesejahteraan secara amnya.

  • Zat besi dalam Vita-Lea dapat membantu ibu menampung kekurangan zat besi dalam tubuh kerana jika ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi akan mengakibatkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.


2. Vitamin C (Sustained Released / Chewable)

  • Sebagai antioksida membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi juga menjadikan kulit lebih cantik


3. B-Complex

  • Lengkap dengan 8 vitamin B yang diperlukan oleh tubuh demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil, dan wajah berseri, Vitamin B-Complex juga adalah vitamin anti stress. Membantu ibu-ibu menjalani proses kehamilan, berpantang dan menyusu dengan lebih gembira.


4. ESP

  • Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemuliharaan tisu.

  • Mengawalatur keseimbangan bendalir dalam badan

  • Pembinaan hormon, enzim dan antibodi yang memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga

  • ESP memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan sehingga berjam-jam lamanya.


5. Ostematrix

  • Kalsium penting untuk membina tulan, gigi dan saraf dalam tubuh.

  • Penting untuk mengelakkan risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu.


6. OmegaGuard 

  • DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak serta perkembangan janin 

  • Bayi tidak dapat menghasilkan DHA mereka sendiri. Oleh itu sumber DHA bayi diperolehi dari plasenta semasa mengandung dan melalui susu ibu selepas dilahirkan.

  • Pakar-pakar kesihatan mencadangkan Omega 3 untuk ibu-ibu mengandung dan menyusu. Ianya untuk menambah kandungan DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan keseimbangan DHA ibu itu sendiri

Pengambilan Set Kehamilan boleh diteruskan sehingga ibu melahirkan bayi mereka (Set Bersalin)

Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkahsiat adalah kunci utama 

  • Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna
  • Perkembangan bayi yang sihat
  • Pencegahan bayi dari mendapat jaundice

Pastikan vitamin yang diambil oleh ibu-ibu mengandung adalah selamat.

Di Shaklee, anda tidak perlu risau keran ianya telah terbukti sejak tahun 1965

Bagi anda yang memerlukan konsultasi mengenai Set Kehamilan atau mempunyai budget tertentu, jangan segan untuk bertanya PM | SMS |WhatsApp 


MEALSHAKES

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.


Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:
  • Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
  • Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
  • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
  • Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.
Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos satu sudu kecil sahaja. Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara independent.
Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil sekiranya anda mahu menguruskan badan (selain rangkaian produk dalam program Weight Loss Shaklee iaitu Cinch) kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang untuk tempoh yang lama. Bezanya dengan Cinch, antaranya ialah Cinch mengandungi Leucine untuk menjaga otot semasa program turun berat dijalankan.
Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
  • Kanak-kanak
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
  • Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
  • Warga tua
Selain itu, Meal Shakes Shaklee boleh digunakan untuk menggantikan minuman berkafein.

TESTIMONI


B-COMPLEX

Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semula jadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana, asid folik yang semulajadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat dapat pasaran bersifat sintetik.




B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B-clompex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna. Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B-complex setiap hari.
Shaklee B-complex will not cause rosary fungus or infected active yeast bacteria like B complex extract from beer yeast.  


Manfaat Utama:

  • Menukar makanan kepada tenaga - Bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/ kelesuan.
  • Melawan tekanan - Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
  • Membantu tumbesaran - Menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak.
  • Membantu pembinanaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
  • Rambut beruban dan gugur - membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut
  • Baik utk mata - mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian/ fokus
  • Mencegah anemia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut
  • Meredakan senggugut - baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yg mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit
  • Mencegah perlcche - dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau
  • Detoksifikasi - meredakan alahan

Bagaimana memeilih B-Complex yg baik?

  1. Mengandungi kesemua 8 vitamin - B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yg sama)
  2. Harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin.
  3. pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar.
  4. Elakkan pengambilan B-Complex yang menawarkan rumusan larut-air (sustain release)
Amalkan:-

1 biji sehari (selepas makan) untuk kesihatan berpanjangan
2-3 kali sehari, 1 biji (selepas makan) untuk mereka yg mempunyai masalah seperti rambut gugur, kesakitan, anemia dsbnya


Testimoni